10 година рада Саветовалишта за труднице и родитељство

Дана  12.05.2015. обележили смо 10 година рада Саветовалишта за труднице и родитељство Службе за здравствену заштиту жена Дома здравља Лесковац.

Догађај  се одржао  у Парку 9 Југовића (поред Дома здравља)

Присутне су поздравили заменик директора др Часлав Недељковић,  мр Ивана Станковић  координаторка саветовалишта за труднице и родитељство , вмс Бојана Младеновић главна сестра Службе поливалентне патронаже.

О својим искуствима, утисцима,  раду саветовалишта говорили су стручњаци ангажовани у саветовалишту,младе маме које су прошле циклус радионица и труднице. Малишани вртића „Цицибан“  су нам својим скечевима и песмицама улепшали ово дружење и овом приликом се захваљујемо деци и њиховим васпитачима на подршци у обележавању овог јубилеја. Захвалност дугујемо и ученицима првог разреда ош “Светозар Марковић“и њиховим учитељима, на активном учешћу. Велико хвала спонзорима. Надамо се да ћемо и убудуће наставити сарадњу.

Саветовалиште За труднице и родитељство постоји већ 10 година. Кроз циклус радионица до сада је прошло 2000 мама и понеки тата. Тим чине стручњаци из својих области. Причамо о психолошким, гинеколошким, стоматолошким аспектима трудноће. О значају правилне исхране, неге коже, могућим компликацијама. Демонстрирамо купање беба, обраду пупчаника, успостављање првог подоја, значај првог контакта маме и бебе, разрешавамо недоумице у првој и трећој години родитељства, о значају вакцине и календару вакцинације. На крају циклуса обилазимо породилиште.

Драге труднице,будући родитељи,маме и тате, дођите, придружите нам се.