Светски дан бубрега – 9.март 2017. године

Овогодишњи Светски дан бубрега обележава се под слоганом „Бубрези и гојазност – здрави стилови живота за здраве бубреге“ и има за циљ да истакне чињеницу да повећања знања и свесности о факторима ризика за настанак болести бубрега као и промоција здравих стилова живота која укључује пре свега правилну исхрану и физичку активност, могу у значајној мери да помогну у спречавању настанка ових болести.

Настави са читањем…

Светски дан борбе против ХИВ-а 1.12.2016.г

Поводом обележавања овог датума организација Завода за јавно здравље одржан је перформанс испред Лесковачког културног центра 1.12.2016. у 11 часова у чијем раду је учествовао и Превентивни центар Дома здравља Лесковац. Дељен је пропагандни материјал и пружане су информације грађанима на теме везане за СИДУ.

У Центру за превенцију Дом здравља Лесковац интезивиране су активности које се односе на информисање грађана о томе штаје сида и како се заштитити.

Поставњена је изложба у холу за превенцију, на првом спрату Дома здравља, организовано је предавање као и индивидуални рад са пацијентима на поменуту тему.