Светска недеља дојења

У више од 170 земаља у свету обележава се Светска недеља дојења, у знак подршке и промоције дојења као најздравијег начина исхране беба.

4Обележавањем Светске недеље дојења која почиње данас, шаље се порука и подиже свест о значају дојења за раст и развој наших најмлађих, а пружа се и подршка свим мајкама које су препознале важност и изабрале овај начин исхране за своју децу.

Светска недеља дојења почела је да се обележава 1991. године, од стране organizacije WABA (The World Alliance for Breastfeeding Action) са циљем заштите, промоције и подршке дојења које је тих година почело да доживљава свој – да тако кажемо – суноврат. Ранијих година и деценија, дојење се подразумевало само по себи, док је ’90-тих почео да се шири тренд вештачке исхране као лакшег и бржег избора, али и очувања изгледа и чврстине дојки.

11Служба за поливалентну патронажу Дома здравља Лесковац ће током целе недеље интензивирати рад на терену,промовисуци дојење као најбољи, најједноставнији и најадекватнији начин исхране беба.Током недеље биће приказиван филм у просторијама службе о значају првог подоја.

Излозбу о правилном и неправилном подоју, положају, пражњењу дојки …мозете погледати у холу испред просторија службе