Здравствена амбуланта у насељу Анчики почела са радом

Здравствена амбуланта у насељу Анчики добила је дозволу од стране Министарства здравља и званично 10.12.2018.год. кренула са радом.


Радови на амбуланти кренули су још давне 2012. године, али су били стопирани јер је изградња кренула без дозволе. Неколико година касније, када су сви услови били испуњени наставило се са изградњом и крајем ове године завршена је у потпуности, предата од стране Града на употребу и данас кренула са радом.
Ову амбуланту користиће становници насеља Анчики, Братмиловца, Мрштана и Кумарева. Циљ отварања ове амбуланте јесте растерећење, на првом месту здравствене станице 5 и 6 у Старом уреду, а онда и амбуланте у Манојловцу коју је већина ових становника користила, а онда и смањење свакодневних гужви. На овај начин пружање здравствене заштите пацијентима који живе у близини амбуланте постало је доступније.
Пацијенти су веома задовољни новоотвореном амбулантом.
„Одушевљена сам. За амбуланту и лекара имам само речи хвале. Лекар ми је на дохват руке, не морам да путујем до града, и што ми је најбитније, избегавам огромне гужве на које сам наилазила у здравственој станици број 5“, рекла је Катарина Ицић, једна од пацијенткиња која је дошла на преглед.
Златковић Слободан истакао је да су дуго чекали на отварање амбуланте, али да су били стрпљиви и да се чекање исплатило. Много пацијената похвалило је и доктора Предрага Тасића, где су притом истакли радост због његовог доласка управо у ту амбуланту.
За сада ће амбуланта радити са једним лекаром и једном сестром у периоду од 7 – 14:30 часова, док не буде било потребе за већим бројем.
Подсетимо, амбуланту је отворио градоначелник др Горан Цветановића и за њену изградњу из буџета града Лесковца издвојена је сума од 14,7 милиона динара.