Развојно саветовалиштe

Развојно саветовалиште отворено је 1980.г у Дечијем диспанзеру, како би се побољшала превенција развојних сметњи и дијагностика деце са развојним сметњама. Стручни тим развојног саветовалишта чинили су педијатар, мед. сестра, логопеди, психолози и социјални радник.

Данас после скоро 40г постојања, развојно саветовалиште је реновирано, обновљен је намештај и дидактички и игровни материјал, захваљујући пројекту „Јачање капацитета педијатријске здравствене заштите за подршку развоју деце у раном детињству“ који је подржан од Министарства здравља и УНИЦЕФ-а. Иначе у пројекту је учествовало 10 Домова здравља из Србије, те је велика срећа да је наш Дом здравља био један од њих. Током трајања пројекта организовани су курсеви за усавршавање знања из области превенције, дијагностике и ране стимулације развојних поремећаја код деце са ризиком, за лекаре дечијег диспанзера и стручне сараднике развојног саветовалишта.

02.03.2017.г отворено је реновирано саветовалиште у присуству градоначелника др Горана Цветановића, директора Дома здравља др Славише Божић, заменика директора др Часлава Недељковића, начелника службе за здравствену заштиту деце и школске деце прим. спец. пед. др Братислава Николића, координатора др Горана Младенова и упошљеника дечијег диспанзера.

Развојно саветовалиште ради сваког радног дана од 07-20h, осим викенда. Стручни тим чине 2 логопеда, 2 психологаи социјални радник, док се лекари мењају сваког радног дана и раде у преподневним часовима од 08-10 и у поподневним од 13-15h.